Oproti pôvodnému receptu od Heni som nepoužila cícer, ale fazuľu mungo (ostala mi zo včera, keď som z nej pripravovala nátierku), do placiek som dala aj droždie a miesto čierneho sezamu 10 detských PL mletých tekvicových jadierok ;-)
Ak sa rozhodnete pripraviť si túto dobrotu doma, a že to teda bola dobrota!!!, budete potrebovať:
- kaleráb a jeho listy
- fazuľu mungo (či cícer)
- cícerovú múku
- špaldovú múku
- droždie
- soľ
- cesnak
- maslo
Fazuľu mungo som mala teda uvarenú, kalerábové listy som umyla a pokrájala a kaleráb tiež. V hnrčeku vpravo som si roztopila maslo a primiešala pretlačený cesnak. Na rozohriatu panvicu som dala trocha oleja, opražila kaleráb, pridala mungo a listy. Spolu prehriala a odstavila.
Cesto na placky som robila od oka ;-) Asi 250g múky cícerovej k tomu cca 200g múky špaldovej. Pridala som mleté tekvicové jadierka, soľ a zmes som premiešala. V miske som zarobila na kvások z pol droždia. Cesto som vymiesila a nechala kysnúť asi 15-20 minút. Po vykysnutí som rozdelila na 8 bochníčkov a ešte nechala chvíľku odpočívať. Rúru som zapla na 250°C a dala do nej plech hore nohami :-D
Placky som piekla po dvoch na plechu v zatvorenej rúre, z jednej a aj druhej strany. Prvá placka bola moja aj s maslom a cesnakom. Okamžite som mala guče za ušami :-D
Heni, ďakujeme za obed ;-)
Priatelia, ak si placky pripravíte iba z cícerovej múky, máte jedlo vhodné aj pre celiatikov ;-)
Dobrú chuť :-)
to sa mi veru páči,zdravé a vyzerá to ako aj dosť sýte jedlo :)
OdpovedaťOdstrániť