Milujem doma pripravené nátierky, milujem chlieb doma upečený. Múku na chlieb kombinujem podľa toho akú doma mám.
Tentokrát som upiekla špaldovo-ražný s ľnovými a tekvicovými jadierkami. A nátierky som pripravila tri :-)
Na všetky tri som potrebovala:
bryndzu 125g
creme fraiche 150g
medvedí cesnak
pažítku
bio biely jogurt 200g
zeler 50g
jablko 50g
citrón
Bryndzová nátierka s medvedím cesnakom
- bryndzu som rozmiešala s nakrájaným medvedím cesnakom a 3PL creme fraiche.
Zelerová nátierka s jablkom
-nastrúhaný zeler a jablko som pokvapkala citrónovu šťavou a pridala zvyšné creme fraiche.
Syrová nátierka z jogurtu s pažítkou
-do misky som dala sitko, do neho utierku a "naliala" som tam jogurt a nechala do rána "odkvapkať". Z 200g jogurtu odtieklo cez 50ml "vody". Ráno som ho vyklopila do misky, pridala soľ a nakrájanú pažítku.
Nátierky ponatierame na chlieb a dozdobíme.
Dobrú chuť :-)
perfektne Zuzi, dobrých nátierok nikdy nie je dosť :) a hlavne teraz na jar :) najviac sa mi páci zelerová s jablkom..
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, Eli :-) Máš pravdu, nátierok nie je nikdy dosť ;-) Zelerová s jablkami je výborná, keď do nej pridáš aj tavený syr :-)
Odstrániť