Chlieb s pestom (bazalka, parmezán, cesnak, olivový olej a vlašské orechy) a parmezánom som piekla druhýkrát a určite nie posledný. Vo vnútri hebučký a krásne vonia :-)
Použila som:
100g ražnej múky
150g špaldovej hladkej múky
1/4 droždia
175ml teplej vody
cukor na kvások (ja používam agáve)
5KL pesta
7PL parmezánu (nešetrila som ;-) )
Z kvásku, múky a ostatných ingredienciíí som vymiesila cesto, ktoré som nechala kysnúť asi 30 minút. Potom som ho premiesila, vytvarovala bochníček a nechala ešte podkysnúť.
Druhý chlieb - vľavo je pre dcéru (bez parmezánu a pesta). Chleby sa piekli vo vyhriatej rúre na 190° cca 30 minút.
Po upečení chlieb jemne potriem vodou, dám vychladnúť na mriežku a prikryjem utierkou. Chlieb s parmezánom je vľavo.
Dobrú chuť :-)
.
aj chlebík je krásny a ten musel byť lákavo voňavý, mňam :-)
OdpovedaťOdstrániťÁno, voňavý :-)
Odstrániť