sobota 1. júna 2013

Šošovica zapekaná s baklažánom :-)

Nedávno som sa zaregistrovala aj na vareche a je tam niekoľko úžasných receptov. Tentokrát som sa inšpirovala týmto http://varecha.pravda.sk/recepty/sosovica-zapecena-s-baklazanom/16907-recept.html a určite som ho nepripravovala poslednýkrát ;-)


Niektoré ingrediencie som si pomenila podľa stavu potravín v mojej špajzi :-)


Potrebovala som:
250g šošovice (množstvo som dala od oka a čo ostalo som uvarila polievku)
1 väčší baklažán
2-3 väčšie paradajky čerstvé
1 konz. drvených paradajok
mladá cibuľka
soľ (ja používam nerafinovanú atlantickú)


Ako prvé som dala variť šošovicu a zatiaľ som chystala baklažán...






...umytý som nakrájala na plátky, posolila a nechala vypotiť. Potom som ich jemne poutierala servítkou, uložila na plech na papier na pečenie...






...a dala piecť do vyhriatej rúry na 180°C asi 20 minút. Zatiaľ som krájala paradajky a cibuľku.






Keď už bola šošovica uvarená (al dente), začala som suroviny prekladať do zapekacej misy.






Najprv baklažán...






...potom šošovicu...






...drvené paradajky, čerstvé paradajky...






...cibuľku. Prekladanie som zopakovala dvakrát a dala piecť...






...do vyhriatej rúry na 180°C cca 30 minút.






Dobrú chuť :-)


Svoju porciu som si posypala gréckym slaným syrom. Bolo to vynikajúce, obidvom nám to veeeľmi chutilo. Doporučujem na teplé letné dni: skvelá ľahká večera :-)



























































































































































1 komentár:

  1. toto sa mi páči a ani by ma nenapadlo zapekať spolu šošovicu a baklažán, vyzerá to chutne :)

    OdpovedaťOdstrániť