Z času na čas ma prepadne chuť na kyslú smotanu či bryndzu. To sa naozaj vo vegánstve nahradiť ničím nedá. Nepotrebujem stále, ale chuť je chuť. Doma som mala aj čerstvý kôpor a tak som to spojila do kôprového posúchu, urobila som "jednohubky". A samozrejme, že som myslela aj na moju dcéru, ktorá sa dnes vrátila domov z chalupy.
Jeden malý biely sójový jogurt som vymiešala s 1/2 sojakrému a pridala čerstvý nasekaný kôpor. Pre seba som použila 250g kyslú smotanu a zmiešala s čerstvým nasekaným kôprom.
Cesto:
250g špaldová múka hladká
150g špaldová múka celozrnná
2 ČL soli (ja používam nerafinovanú atlantickú soľ)
1/2 droždia čerstvého
250 ml teplej vody
Dnes som cesto dala vymiesiť a vykysnúť do pekárničky na chlieb. Potom som ho vybrala, jemne premiesila ručne, rozvaľkala a vykrajovala kolieska. Dnom pohára som v strede zatlačila na plochu.
Do "jamiek" som dala kôprové zmesi: vľavo smotanová a vpravo vegan.
Nechala som ešte chvíľku podkysnúť a dala piecť do vyhriatej rúry na 225°C asi 15 minút. Z uvedeného cesta mi vyšlo 17 kusov + jeden väčší zo "zbytkového" cesta ;-)
Dávnejšie, keď nebola Terka doma, som robila iba pre seba smotanové s kôprom a bryndzové s pažítkou :-)
Dobrú chuť :-)
Tak tymto receptom si ma ozaj potesila. Hned pisem sestre, ze ked uvidi niekde kopor, nech hned kupuje :)
OdpovedaťOdstrániťTak to sa teda veľmi teším :-)
OdstrániťZuzka, tie su vynikajuce! :-)
OdpovedaťOdstrániťTáni, ďakujem :-)
OdpovedaťOdstrániťVypadá to božsky! :))
OdpovedaťOdstrániťĎakujem, Wendy a vitaj :-)
Odstrániťpovedly se! krasavci :)
OdpovedaťOdstrániťKamča, ďakujem. V týždni sa chystám piecť opäť, krstná ma zásobila kôprom zo záhrady, takže sa ukôprujeme ;-)
Odstrániť