Priatelia, prešiel necelý rok a opäť tu boli špecialitky zo špargle, ktoré nám pripravila catering firma Sharkam :-)
Veľmi som sa tešila a bola rada, že mi to vyšlo sem prísť. Dohodla som sa s dlhoročnou veľmi dobrou kamarátkou Olinkou a jej priateľom Petrom. Stretli sme sa priamo na Primaciálnom námestí, kde sa špargľové dni konali. Počasie bolo trocha pod mrakom, ale nám to vôbec neprekážalo a začali sme ochutnávať.
V ponuke boli štyri jedlá a na pitie biele i červené vína, minerálka. Ja a Peter sme si dali tekvicový krém a ravioli so špargľou... a Olinka špargľu so zemiakmi a holandskou omáčkou.
Špargľový krém bol rovnako vynikajúci ako minulý rok. Cena ostala nezmenená. Podľa minuloročného receptu som krém z bielej špargle niekoľkokrát doma aj pripravila a vždy sa mi vydaril, bol výborný. Tentokrát som v ňom necítila víno, hoci Peter áno. Aj sa pýtal pána kuchára - víno v ňom nebolo ;-) Opäť som si doma krém uvarila, veľká dobrota. Zajtra kúpim špargľu zasa... ;-)
Varená biela špargľa s holandskou omáčkou, s petržlenovými zemiakmi bola minulý rok v ponuke taktiež. Cena bola rovnaká 4 Eurá. Olinke chutilo, ja som si iba "lízla" z omáčky ;-)
Rybu so zelenou špargľou a rozmarínovými zemiakmi Sharkam ponúkal aj minulý rok, ale bol to pstruh lososovitý, tentokrát pripravil slovenského zubáča. Cena za minuloročnú "rybaciu" porciu bola rovných 5 Eur.
Ravioli minulý rok v ponuke neboli. Sharkam ponúkal risotto s grilovanou zelenou špargľou za cenu 3,50 Eur. Cestoviny boli plnené ricottou zmiešanou so zelenou špargľou, na porciu boli grilované cherry paradajky s jemne "osmahnutou" zelenou špargľou a posypané syrom Grana Padano. Mne a Petrovi chutilo :-)
Oproti minulému roku som očakávala minimálne rovnakú kvalitu podávaných pokrmov. Nebola som sklamaná, ale ani príliš nadšená (tým chcem povedať, že to bolo rovnako dobré - nie viac ako minulý rok). Stále si myslím, že to je vynikajúca akcia SHARKAMu v spolupráci s bratislavským magistrátom. Olinka aj ja sme očakávali, že si budeme môcť zakúpiť čerstvú špargľu. A teraz mi napadlo, že k vínku by som si dala napr. aj špargľový quiche...
Na Zdravie, už sa tešíme na ďaľšie gastronomické dni SHARKAMu :-)
Pripájam odkaz na minuloročné Dni špargle
http://laskanatanieri.blogspot.sk/2012/05/dni-spargle-v-bratislave-10-12052012.html
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára