Dnes, po ceste domov z Patiniec, sme si nakúpili ovocie a zeleninu na veľkom trhu (myslím pri Veľkom Mederi) a tešila som sa, že doma niečo dobré "ukuchtím".
Pôvodne som chcela urobiť jeden raw slivkový - kešu koláč, ale dostala som chuť na marhuľové gule. Rozmýšľala som nad "pojivom" a niečo vymyslela, hoci nie na 100%, nevadí, nabudúce ;-) Aj napriek tomu vznikol veľmi lahodný osviežujúci letný dezert :-)
Suroviny:
slivky veľké 5 ks
mak 5 PL
marhule 6 ks
kokos hoblinky asi 1 hrsť
mandle asi 1 hrsť
kokosový olej 5 KL
Ako prvé som urobila slivkový "džem" vlastne skôr slivkovú omáčku. Rozmixovala som 10 polovíc sliviek s makom a odložila v miske do chladničky zachladiť.
Kokosové hoblinky som rozmixovala s mandľami na jemno a pridala kokosový olej. Už som len premiešala a tiež odložila do chladničky.
Marhule som umyla, prekrojila a pôvodne som mala predstavu, že kokosovou zmesou obalím celú polovicu marhule, no nepodarilo sa. Tak som ich len naplnila.
Do tanierika som dala slivkovo-makovú omáčku, položila na ňu plnené marhule a dozdobila lístkami mäty. Podala som Terke, zaželala dobrú chuť a čakala na jej "kritiku". Nedočkala som sa :-D Povedala, že jej to chutí a je to veľmi osviežujúce a nie sladké.
Dobrú chuť :-)
Vypadá to hrozně dobře :))) Co nejdřív zkusím :)
OdpovedaťOdstrániť