A opäť spokojne relaxujem po skvelom obede.
Dnes som si pripravila ryžu s rascou, ktorú som sa naučila pripravovať na prezentácii Ajurvédskej kuchyne v Ganesh Utsav :-)
Suroviny, ktoré budete potrebovať:
ryža Basmati
ghee (ja som použila kokosový olej)
rasca rímska
kešu
hrozienka
ryža uvarená
soľ
paradajky na pásiky (nakrájala som iba zo šupy, striedku som si nechala k avokádu ;-) )
koriandrovú čerstvú vňať (žiaľ, použila som mrazenú)
Ryžu som uvarila vo vode a precedila, nechala na sitku odkvapkať a prevzdušnila.
Na rozpálenú panvicu som dala trocha kokosového oleja, a keď sa "rozpálil" postupne som začala po jednom pridávať vyššie uvedené ingrediencie - presne v takom poradí ako sú uvedené a po každej som premiešala a nechala chvíľku opiecť.
Toto výborné jedlo, môžete jesť samostatne (ako ja) alebo ako prílohu, máte hotové za 20 minút. Podľa mňa skvelá pochúťka pre nečakanú návštevu ;-)
Lístok bazalky som použila iba dekoračne, keďže som nemala čerstvú koriandrovú vňať.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára