Suroviny na 1 roládu:
2 jablká
6 PL ľanových semienok
150g ďatlí
2 tobolky kardamomu
2 ČL Bio medu medovicového
pár kvapiek citrónu
Kardamom som nemala a miesto neho som dala mletú škoricu. Už som si ho kúpila, tak nabudúce s ním ;-) A miesto medu som použila agáve.
Postup:
Pomelieme ľan s kardamomom, potom pridáme ďatle, až kým vznikne pevné hladké cestíčko. Vyvaľkáme do tvaru obdĺžníka.
Jablká olúpeme (ja som nechala aj so šupkou), nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vymačkáme zo šťavy a rovnomerne ich rozvrstvíme na pripravený obdĺžnik, pokvapkáme medom a zrolujeme.
Roládu necháme v chladničke stuhnúť a pred podávaním nakrájame na kúsky.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára