Včera na večeru pirohy na slano s tofu plnkou, dnes na obed prípadne olovrant pirohy na sladko.
Recept na cesto je uvedený tu http://laskanatanieridva.blogspot.sk/2013/09/zemiakove-pirohy-s-tofu-plnkou.html . Sú to vlastne zemiaky uvarené v šupke, očistené a nastrúhané najemno, pridala som múku hladkú špaldovú a trocha soli a vymiesila v cesto, ktoré som nechala chvíľku odpočívať.
Tieto pirohy som plnila slivkovým lekvárom, domácim, ktorý som upiekla predvčerom. Proste domáci slivkový lekvár = 1! Zajtra pečiem ďaľší...
Cesto som vyvaľkala, vykrojila kolieska o priemere 6cm, naplnila lekvárom, preložila na polovicu a kraje popritláčala vidličkou. Pirohy som dala variť do vriacej vody, keď vyplávali na povrch, vybrala som ich v sitku.
Kým sa pirohy varili, pomlela som teda skôr rozmixovala orechy, ktoré sme si dnes s Veronikou kúpili na "Miletičke" od jednej babičky. Výborné a pekné :-) V hrnčeku som roztopila rastlinné maslo Alsan bio a urobila som drienkovú omáčku. Drienky som vykôstkovala, pridala trocha vody, hnedého cukru a rozmixovala.
Na tanier som dala doprostred studenú omáčku, na ňu pirohy, posypala orechami, poliala Alsanom a jemne aj agáve.
Dobrú chuť, ja som si pochutila kráľovsky :-)
parádne, krásne a chutné. No a domáce produkty sú domáce produkty. Nech sa ti dobré lekváriky vydaria.
OdpovedaťOdstrániť