Doma sme mali cviklu a ja som dostala chuť na koláč. Opäť ako pri predchádzajúcom koláči
http://laskanatanieridva.blogspot.sk/2013/09/jablkovo-mrkvovy-kolac-vegan.html
som vážila a kombinovala suroviny za pochodu a vznikol šťavnatý výborný koláčik :-)
Použila som tieto suroviny:
cvikla nastrúhaná na jemno 300 g
olej olivový 100 ml
cukor trstinový 130 g
mlieko ovsené Alnatura 250 ml
múka špaldová hladká 90 g
múka špaldová celozrnná 110 g
prášok do pečiva Alnatura 1 ks
karob 3 PL
čokoláda 70% Alnatura 100 g
džem domáci (arónia s jablkom)
orechy vlašské na zdobenie
kokosový olej
V nádobe som vyšľahala cukor s olejom a postupne som pridávala mlieko, preosiatu múku s práškom do pečiva, karob a nakoniec som vsypala nastrúhanú cviklu a vareškou premiešala.
Dno tortovej formy som vyložila papierom na pečenie, boky potrela kokosovým olejom a vyliala zmes do formy.
Koláč sa piekol vo vyhriatej rúre pri 175°C približne 35 minút (je potrebné si odsledovať podľa svojej rúry).
Po upečení (keďže ma súril čas) som koláč natrela domácim džemom (ktorý som varila ja z arónie a jabĺk) a poliala rozpustenou čokoládou zmiešanou 2 KL kokosového oleja. Nechala vychladnúť.
Tieto tri kúsky som brala na návštevu.
Čokoládová poleva nebola ešte celkom stuhnutá, ale vôbec to nevadilo.
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára