Zelenina je u nás veľmi, ale naozaj veľmi obľúbená. Varená, pečená, surová, v akejkoľvek podobe. V teplom počasí prevažne surová a v chladnejšom pečená či varená. Tentokrát som pripravila pečenú, zo zásob, ktoré sme doma mali.
Použila som zemiaky, karfiol, šampiňóny, baklažán, petržlen, mrkvu, cviklu, šalviu a tymián. Dajte si bylinky aké máte radi či aké doma "nájdete" :-) Jemne som pokvapkala olivovým olejom a dala piecť do vyhriatej rúry asi 25 minút.
Po 25 minútach som pridala mladú cibuľku, zelenú špargľu a rímsku rascu a ešte dala do rúry.
V rúre som na to "pozabudla" a pieklo sa to ešte asi polhodinku. Kľudne by stačilo len 15 minút, ale bolo to výbornéééééé. Hlavičky špargle bolo svetovo chrumkavé :-)
Zeleninu som na tanieri posypala čerstvou petržlenovou vňaťou a reďkovkovými výhonkami a namáčali sme si ju do dresingu (ten urobím vždy, ak máme v chladničke jogurt) = biely sójový jogurt, pažítka, petržlenová vňať, nastrúhaná reďkovka.
Dobrú chuť :-) (my sme si pochutili veľmi)
Toto by bol obed pre mna. Najradsej mam pecenu mrkvu. A este ked si predstavim vonu rímskeho kminu k tomu..Mnam. Zuzana ja som Tvoj blog objavila az tento vikend. Este som ho nestihla ani cely preluskat. .A veru mam co pozerat. Mas tu kopec krasnych receptov.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem veľmi pekne :-)
Odstrániťtak túto lákavú dobrotu by som si hneď dala :-)
OdpovedaťOdstrániť:-)
Odstrániť