nedeľa 20. januára 2013

Tvarohový koláč s tekvicou :-)

Veľa času neubehlo a ja som si svoje chuťové poháriky opájala "ďaľším "cheescake-om".


O kuchárke zo Svatojánu, a že je to PANI kuchárka!, som sa dozvedela cez Henrietu Peškovičovú :-)


https://www.facebook.com/#!/KucharkaZeSvatojanu

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.346912082026674.94261.346774498707099&type=3#!/photo.php?fbid=461133387271209&set=a.346912082026674.94261.346774498707099&type=3&theater


Nielen jej kuchyňa, ale aj jedlá sú prekrásne, na oko veľmi lahodiace. Dnes som vyskúšala od nej dva recepty. Jedným z nich je tento koláč. Všetky suroviny som mala doma, tak som neváhala.


Nižšie je uvedený originál recept, jediné, čo som si upravila je pomer vločiek a orechov a ich druh, keďže som ich nemala toľko. Vločky (asi 6 druhov) mám v jednej dóze a mala som už iba 110g. Orechy vlašské som mala len 4 kusy, ta som ich doplnila lieskovými, mandľami, kešu a pekanovými.


200g ovsených vločiek rozmixujeme s 50g vlašských orechov, pridáme a vmiešame 100g celozrnnej múky (použila som celozrnnú špaldovú), 50g hnedého cukru (dala som muscovado) a 100ml oleja (dala som olivový). Ručne som to premiešala a zmes vtlačila do tortovej formy, na ktorú som si na dno dala papier na pečenie. V mierne vyhriatej rúre "zapečieme" pri 200°C 5 minút.


Zatiaľ si rozmixujeme 500g tvarohu (mala som jemne hrudkový, čo mne vôbec nevadí, tak som ho dohladka nezmixovala), 3 vajcia (bio), hrnček tekvicového pyré (predtým som si uvarila 1 tekvicu hokaido a rozmixovala, vývar som odložila), 100g hnedého trstinového cukru (muscovado), 1PL citrónovej šťavy (dala som limetkovú) a korenie: mletú škoricu, muškátový oriešok, klinčeky a zázvor (škoricu som dala 1ČL, 11 klinčekov som rozdrvila v mažiariku a mletý zázvor 1/2ČL). Vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri 170°C 30 až 40 minút (mne sa piekol 40 minút).





Krájame až po vychladnutí (vďaka zime na okenej parapete vychladol pomerne rýchlo ;-) )




Koláč je trolilinka viac žltý od blesku. Chuť tvarohu a tekvice ma milo prekvapilo, hoci som vopred očakávala pozitívny výsledok.


Ak si aj Vy pripravíte tento koláč, prajem Vám dobrú chuť :-)




































Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára