Tentokrát to boli slané rohlíky zo špaldovej múky (recept niekedy nabudúce) s rôznymi posýpkami a kapustové pagáče tiež s posýpkami a každej rodine jedno kapustové srdiečko.
Cesto som zarobila z polovičnej dávky a úplne stačilo pre každého :-) Recept na tieto pagáče mám už dlhšie, ani neviem, kto mi ho preposlal. Robila som ho už niekoľkokrát a vždy boli pagáčiky famózne.
Suroviny na plnku 1: (urobte si deň vopred)
kapusta b.hl. 1 malá hlávka
(udusenej by malo byť cca 250g, vážila som to iba prvýkrát, potom už nikdy nie)
cukor muscovado 1 PL
olej slnečnicový 5 PL
soľ
korenie č.ml.
Suroviny na plnku 2: (zvyknem urobiť tiež deň vopred)
zemiaky uvarené 300 g
biely sójový jogurt (smotana kyslá) 200 ml
olej slnečnicový 100 ml
Suroviny na cesto:
múka hladká špaldová 650 g
(môžete nakombinovať aj s celozrnnou)
droždie čerstvé 1 kocka
(alebo sušené)
mlieko ovsené 200 ml
Postup k príprave kapusty:
Kapustu posekajte nadrobno, osoľte a nechajte postáť. Do dostatočne veľkého hrnca dajte rozpáliť olej a pridajte kapustu. Oheň stíšte a na miernom ohni za občasného premiešania kapustu uduste do mäkka (ja ju nechávam "al dente" ;-) ). Potom pridajte cukor, korenie a chvíľu ešte popražte. Odstavte a nechajte vychladnúť.
Postup k príprave "kaše":
V osolenej voda uvarte zemiaky, po scedení popučte, pridajte jogurt a olej, vymiešajte na hladkú zmes.
Cesto pripraviť určite zvládnete bez postupu ;-) Do neho pridám kašu, vymiesim, potom kapustu, vymiesim a nechám kysnúť.
Po 20 minútach cesto rozvaľkajte na hrúbku 2cm, vykrajujte malé pagáčiky, ukladajte na plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejte na 200°C. Keď pagáčiky podkysnú, dajte ich piecť, kým budú mať zlatistú farbu.
Môžete posypať rôznymi posýpkami a potrieť miesto vajcia zmesou z cícerovej múky a vody ;-)
Dobrú chuť :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára